Kovilj dobija prečistač otpadnih voda

goran visnjic zig

U sredu, 29. oktobra 2014. godine počeli su radovi na prečistaču otpadnih voda u Kovilju. Preduzeće „Graditelj NS“ iz Novog Sada krenulo je sa montažom hidromašinske i elektroopreme na prečistaču, a radovi bi trebalo da budu završeni za 120 dana.

Direktor Zavoda za izgradnju grada Novi Sad gospodin Goran Višnjić izjavio je da će montažom ove opreme biti kompletiran kanalizacioni sistem u ovoj opštini. On je dodao da više neće biti problema sa otpadnim vodama jer će one biti prečišćavane u skladu sa evropskim standardima. Prema njegovim rečima, proces prečišćavanja otpadnih voda će biti praćen uz pomoć najsavremenije opreme i potpuno automatizovan što će doprineti i uštedi energije. Na ovaj prečistač otpadnih voda biće priključena kanalizaciona mreža dužine 46 kilometara sa devet iscrpnih stanica, rekao je gospodin Višnjić.

Vrednost ovog postrojenja iznosi oko 66 miliona dinara, a prečišćena otpadna voda će moći da se koristi kao tehnička voda. U okviru projekta će biti asfaltiran i pristupni put, kao i interne saobraćajnice.

Očekuje se da prečistač otpadnih voda u opštini Kovilj počne sa radom početkom 2015. godine.

Sandra Jovićević

foto: danas.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti