Otvoren portal ePAPIR za smanjenje administrativnog opterećenja privrede

Foto-ilustracija: Pixabay

Portal ePAPIR, čiji je cilj smanjenje administrativnog opterećenja privrede u Srbiji, počeo je danas sa radom, a država je pozvala privrednike da izaberu koja je dokumenta potrebno unaprediti, pojednostaviti ili ukinuti.

Kako se navodi u saopštenju Republičkog sekretarijata za javne politike, u okviru Projekta Vlade Srbije „ePAPIR – smanjenje administrativnog opterećenja privrede“, od danas je zvanično otvoren web portal ePAPIR.

Dosada su 84 institucije javne uprave na državnom nivou popisale 2.500 administrativnih postupaka, a privrednici će na portalu svojim sugestijama imati mogućnost da „glasaju“ koja „dokumenta“ je potrebno unaprediti, pojednostaviti ili ukinuti.

– Aktivno učešće privrede, posebno malih i srednjih preduzeća, zajedno sa državnom upravom, treba da doprinese boljim uslovima poslovanja kao krajnjem cilju projekta ePAPIR – ističe se u saopštenju.

Privrednici će na ovom portalu moći da upute sve svoje predloge i sugestije za izmenu administrativnih procedura koje im predstavljaju teškoće u poslovanju, navodi se u saopštenju.

Izvor: eKapija

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti