Otvoren konkurs za “Eko-mentore”

Foto: EcoHub

EcoHub je raspisao konkurs za novi ciklus “Eko radionica”. Početak programa planiran je za april 2022. godine i traje do juna 2022. godine. Radionice se održavaju jednom nedeljno u toku tri meseca, a rok za slanje prijave je 26. februar u ponoć!

Projekat “Eko radionice” pokrenulo je omladinsko ekološko udruženja EcoHub sa ciljem pružanja stručne prakse studentima fakulteta Univerziteta u Beogradu.

“Misija projekta je umrežavanje mladih, sticanje praktičnog iskustva i razmena znanja. Naša vizija je širenje ekološkog obrazovanja i uvođenje ekologije kao obaveznog predmeta u osnovne škole u Srbiji”, navodi se u saopštenju. 

Studenti će kroz program imati priliku da postanu „eko mentori“ i da kroz seriju edukativnih radionica i tema koje će držati učenicima odabranih osnovnih škola u Beogradu prikažu značaj ekologije i učestvuju u kreiranju buduće generacije odgovornih i održivih građana.

Odabrani eko mentori će raditi u studentskim grupama sačinjenim od po dva ili tri člana. Svaka studentska grupa će imati koordinatora projekta iz organizacionog tima koji će uputiti eko mentore u rad pre početka, kao i biti podrška tokom trajanja projekta. Svaki eko mentor sa svojim partnerom ili partnerima, u dogovoru sa koordinatorom, imaće slobodu kreativnog i interaktivnog osmišljavanja svake radionice u okviru unapred određenih nastavnih oblasti koje će obrađivati sa učenicima.

Za više informacija pogledajte ovde.

Izvor: EcoHub

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti