Otvoren ,,Akademski centar zaštite životne sredine i održivog razvoja’’ u organizaciji Udruženja ,,Čepom do osmeha’’

Foto-ilustracija: Unsplash (Roberto Sorin)

U Kreativnom distriktu u Novom Sadu, svečano je otvoren ,,Akademski centar zaštite životne sredine i održivog razvoja’’ u organizaciji Udruženja ,,Čepom do osmeha’’, koji se prostire na 176 m2.

Prema rečima Milana Đurića, gradonačelnika Novog Sada, ovaj projekat proistekao je iz velikog iskustva osnivača i članova tog udruženja, a kako je istakao, čep za građane širom Srbije više nije samo zatvarač flaše već i simbol empatije i podrške, navodi se na sajtu Grada Novi Sad.

,,Njihova akcija je rezultirala kupovinom pomagala za čak 85 dece sa smetnjama u razvoju, čime je značajno olakšan njihov život. Želim osnivačima da ovo mesto učenja, bude istovremeno i prostor za kreiranje inovacija, gde će se razvijati ideje koje će oblikovati neki novi, ekološki osvešćeniji svet’’, rekao je gradonačelnik Đurić naglasivši da je novi prostor površine 176 m2, na dva nivoa u Kreativnom distriktu, obezbedila Gradska uprava za imovinu i imovinsko-pravne poslove.

Miloš Vučević, potpredsednik Vlade i ministar odbrane, izjavio je tom prilikom da ,,Čepom do osmeha’’ predstavlja primer NVO koja je uspela da svojim radom ujedini podizanje svesti o ekologiji i brigu za zdravstveno ugrožene građane.

Pročitajte još:

Nikola Selaković, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja istakao je da je za svaku pohvalu impozantna cifra od čak 1400 tona sakupljenog otpadnog materijala, koji Udruženje „Čepom do osmeha’’ godinama šalje na reciklažu, a uz pomoć sakupljenih sredstava, ista ulaže u one kojima onima kojima je najpotrebnije.

Vanja Petković, osnivač i predsednica Udruženja „Čepom do osmeha’’ zahvalila je prisutnima na podršci, uručivši specijalna pomagala za decu, koja su nabavljena zahvaljujući humanoj misiji Udruženja. Tom prilikom, devojčici Petri Stevanović iz Beograda uručena je specijalna neurološka stolica, a sve zahvaljujući sakupljenim čepovima.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti