Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima formiralo predmet za pomor ribe u Ćehotini

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Pljevljima formiralo je predmet radi provere navoda o ekološkom incidentu i sumnje da je došlo do ispuštanja hemikalija i otpadnih voda u reke Vezišnicu i Ćehotinu.

Foto: NVO Green home

Podsetimo, sportski ribolovci u subotu su iz Ćehotine izvadili oko tonu mrtve ribe, nakon što su se u tu reku, kako se sumnja, ulile otpadne vode iz Termoelektrane.

Iz ODT-a u Pljevljima agenciji MINA su kazali da su kroz fazu izviđaja naredili veštačenje veštaka ekološke struke i zaštite životna sredine.

„ODT u Pljevljima formiralo je predmet radi provere navoda o ekološkom incidentu koji se desio u noći između četvrtka i petka, i sumnje da je došlo do ispuštanja hemikalija i otpadnih voda u Vezišnicu i Ćehotinu, usled čega je došlo do oštećenja biljnog i životinjskog sveta i pomora ribe“, naveli su iz te sudske institucije.

Iz Tužilaštva su saopštili i da je od Centra bezbednosti zatraženo prikupljanje neophodnih obaveštenja kako bi se utvrdilo da li je učinjeno krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti.

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) će, kako je ranije saopšteno, nadoknaditi štetu i izdvojiti novac za poribljavanje Ćehotine do pronalaženja osobe odgovorne za ekološki incident u toj reci.

Izvor: MINA

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti