Osam vaspitno-obrazovnih ustanova obnovilo je status Eko-škole

Foto: Milisav Pajević

Visoka škola strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije iz Sremskih Karlovaca (MPK) prva je visokoškolska ustanova u Srbiji kojoj je dodeljen sertifikat o statusu međunarodne Eko-škole i uručena Zelena zastava kao vidljivi znak pripadnosti projektu.

Godišnji sastanak ekoškolskih koordinatora održan je 20. oktobra u prostorijama Integrisanog obrazovnog sistema za prirodne i društvene nauke u Beogradu. Sastanku je prisustvovalo preko 100 predstavnika Eko-škola.

Na ceremoniji dodele Zelenih zastava i sertifikata vaspitno-obrazovnim ustanovama koje su po prvi put stekle status Eko-škole, odnosno obnovile status međunarodne Eko-škole dodeljena je 21. Zelenu zastavu ustanovama koje su po prvi put stekle status.

Osam vaspitno-obrazovnih ustanova obnovilo je status Eko-škole, među njima i Visoka škola strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije, Sremski Karlovci.

Sertifikat o obnovljenom statusu i Zelenu zastavu primili su dr Nikola Vuksanović i mr Valerija Večei-Funda, koordinator programa u MPK.

Foto: Milisav Pajević

U okviru obrazovnog dela, prezentaciju je održala i prof. dr Anđelka Mihajlov, koja je upoznala prisutne o posledicama žive na zdravlje ljudi i koje namirnice i proizvodi mogu da sadrže živu, kao i o važnosti Minamata, konvencije o živi.

Na kraju skupa obratili su se eko-školski koordinatori, koji su predstavili svoja dosadašnja iskustva i dostignuća u sprovođenju programa Eko-škole i Eko-paket projekta. Prezentacije su održale: Nevena Pešić iz OŠ “Stojan Novaković” iz Blaca, Alma Angeleski iz vrtića “1001 radost” iz Beograda, Slavica Despotović iz OŠ “Rastko Nemanjić – Sveti Sava“, Nova Pazova, Danica Garalejić iz OŠ “Sveti Sava” iz Požarevca, Snežana Đurić iz OŠ “Dimitrije Todorović Kaplar” iz Knjaževca, Mirjana Vučetić iz OŠ “Desanka Maksimović” iz Gornjeg Milanovca, Aleksandra Strugar iz OŠ “Sveti Sava” iz Čačka i Valerija Večei-Funda iz Visoke škole strukovnih studija za menadžment i poslovne komunikacije, Sremski Karlovci.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti