Organizovan biciklistički karavan iz Srbobrana do Parka prirode Beljanska bara

 

Foto: Milisav Pajević
Foto: Milisav Pajević

Uređena staza oko Beljanske bare, kojom uz pešake, nakon posipanja sitnom frakcijom konačno mogu da se kreću i biciklisti, juče je svečano predata građanima na upotrebu.

Za ovu priliku organizovan je biciklistički karavan iz centra Srbobrana do Parka prirode Beljanska bara, a zatim i promotivna vožnja ovom popularnom stazom zdravlja.

Za razliku od prethodnog puta kada su stazom dominirali pešaci, ovoga puta sve je bilo podređeno biciklistima tako da su skoro svi oni koji su stigli iz Srbobrana, napravili i krug oko Beljanske bare.

O Parku prirode Beljanska bara, njegovom položaju, stepenu zaštićenosti, životinjskom i biljnom svetu, kao i važnosti za sveukupnu životnu sredinu, govorila je Marija Ćorić iz Odelenja za urbanizam, stambeno komunalne poslove i zaštitu životne sredine, a zatim se prisutnima obratio Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran.

– Jedan deo posla koji smo započeli pre nekoliko godina, a to je kružna pešačka i biciklistička staza oko Beljanske bare, konačno je završen i sada možemo da je koristimo na oba načina. Ovo nije kraj jer ovakav biser zaslužuje da ga neprestano čuvamo, da budemo ovde prisutni. Obezbedili smo lak pristup ovom prostoru svakom zaljubljeniku u prirodu, i sada razmišljamo šta dalje i koje dodatne sadržaje obezbediti da bi se omogućio još prijatniji boravak u Parku prirode. Mislim da ovde možemo imati i prostor za vežbanje i teretane na otvorenom, razmišljamo o izgradnji jedno info centra koji bi pružao informacije o Beljanskoj bari, a isto tako razmatramo sa JVP „Vode Vojvodine“ kupovinu katamarana za plovidbu. To bi donelo još jedan novi utisak o Parku prirode Beljanska bara, rekao je Paroški  Paroški, predsednik opštine Srbobran i zahvalio svim učesnicima koji su svojim učešćem u akciji dali pun doprinos da se ovaj prostor afirmiše i približi svim ljubiteljima prirode.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti