Opština Ub osvojila nagradu u kompetentnosti reagovanja na prirodne katastrofe

Foto: Milisav Pajević

Opština Ub osvojila nagradu na konkursu za lokalne samouprave u aktivnostima pripreme za prirodne katastrofe.

Opština Ub se takmičila u kategoriji kompetentnost/funkcionalnost izrađene Procene ugroženosti, jednog od bitnijih dokumenata koji treba da ima svaka lokalna samouprava.

U cilju što efikasnijeg i efektivnijeg sprovođenja mera i aktivnosti Caritas Srbije je opštini Ub kao nagradu donirao dron. Osmatranje rizičnih zona, kao i praćenje vanredne situacije iz vazduha u velikoj meri olakšava realizaciju svih aktivnosti neophodnih za zaštitu ljudi, životinja, materijalnih i kulturnih dobara.

Da podsetimo u saradnji sa UNDP, Kancelarijom za javna ulaganja Vlade Republike Srbije, Stalnom konferencijom gradova i opština, Crvenim krstom Republike Srbije, Caritas Srbije je sproveo konkurs za lokalne samouprave o postignutim rezultatima u aktivnostima pripreme za moguće prirodne katastrofe. Na konkursu je učestvovalo 13 lokalnih samouprava, koje su prezentovale svoje rezultate iz oblasti smanjivanja rizika.

Svečanom uručenju ove nagrade prisustvovali su predsednik opštine Ub Darko Glišić, direktor Caritasa Srbije Velečasni Ivica Damjanović, Saša Spasić, član opštinskog veća Uba, kao i drugi predstavnici opštine i medija.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti