Berzenbrik i Ruma nastavljaju zajedničku saradnju u okviru Agende Ujedinjenih nacija „Agenda 2030“

Foto: Opština Ruma

U Berzenbriku je 15. novembra održana radionica na kojoj su predstavnici Rume i Berzenbrika detaljno definisali dalje aktivnosti koje dve partnerske opštine treba da preduzmu u konkretizaciji projekta, koji će biti realizovan na školama u obe opštine.

U opštini Ruma, to je Osnovna škola u Malim Radincima na kojoj je planirano postavljanje solarnih panela za proizvodnju električne energije za taj objekat. Pored koraka koji su definisani vezano za ovaj projekat, razgovarano je o još nekoliko konkretnih tema za saradnju.

Inače, Ruma i Berzenbrik nastavljaju zajedničku saradnju u okviru Agende Ujedinjenih nacija „Agenda 2030“. U okviru programa „Municipal Partnership for Sustainability“ u saradnji sa „Engagement Global“. 

Sve aktivnosti u okviru projekta su bazirane na „Agendi 2030“ i kroz 17 ciljeva Ruma i Berzenbrik grade stratešku kooperaciju između dve opštine, u nastojanju da se razviju iskustva i prakse kroz nekoliko ciljeva.

Nakon radionice, Horst Bajer, gradonačelnik Berzenbrika i Slađan Mančić, predsednik opštine Ruma su predstavili nemačkoj javnosti partnerstvo i aktivnosti u okviru saradnje dva opštine, sa posebnim osvrtom na konkretne mere koje se pored partnerstva sprovode u saradnji sa „Engagement Global“ (koje radi u okviru nemačkog ministarstva za privrednu saradnju „German Federal Ministry for Cooperation and Development“).

Delegacija rumske opštine iskoristila je boravak u Nemačkoj i za dogovor o potpisivanju povelje obratimljenju Rume i Berzenbrika, što je prvi sledeći korak. Dogovorena je buduća saradnja u okviru tradicionalne razmene đaka i poseta delegacija.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti