Opština Tivat obeležila Dan energetske efikasnosti

Foto: Pixabay

Opština Tivat i Sekretarijat za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost juče su nizom aktivnosti obeležili 5. mart – Dan energetske efikasnosti.

Građanima je na štandu postavljenom ispred zgrade Opštine, besplatno podijeljeno 500 komada energetski efikasnih LED sijalica. Potom je u multimedijalnoj sali Opštine priređena radionica za decu petih razreda Osnovne škole “Drago Milović”. Učenicima je prikazan edukativni film na temu energetske efikasnosti. Sa novim saznanjima iz pomenutog filma, deca su se takmičila u kvizu, a najbolji su nagrađeni simboličnim poklonima u duhu teme koja se juče obeležavala u celom svetu.

Sekretarka za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Opštine Tivat Tanja Jelić govorila je o aktivnostima koje je lokalna uprava do sada realizovala na poboljšanje energetske efikasnosti infrastrukture i javnih objekata u tom gradu, kao i povećanja stepena svesti i edukacije građana o potrebi smanjenja potrošnje energije i na taj način, indirektnog doprinosa očuvanju životne sredine.

Sutra će u Tivtu biti priređena konferencija o energetskoj efikasnosti koju će otvoriti, gradonačelnica dr Snežana Matijević i generalni direktor direktorata za energetsku efikasnost u Ministarstvu ekonomije, Marko Radulović. Prisutnima će se predstaviti pozitivne prakse iz oblasti energetske efikasnosti, a među učesnicima konferencije su Agencija za razvoj Zadarske županije – „Zadra nova“ i Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju – GIZ.

izvor: vijesti.me

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti