Opština Centar Sarajevo obeležava Dan planete Zemlje

Opština Centar Sarajevo će 20. aprila 2018. godine obeležiti Dan planete Zemlje ekološkom akcijom čišćenja i ozelenjavanja javnih površina.

Planom akcije predviđena je sadnja stabala jasena, bagrema, breze, smrče u gradskom parku Jezero, dok će u parku u ulici Dajanli Ibrahim-bega ispod romskog naselja na Gorici osušene sadnice biti zamenjene novim.

Foto ilustracija: Pixabay

Učenici Zubotehničke škole će čistiti zelene površine oko stadiona na Koševu i porodilišta na Jezeru, a u sklopu projekta ”Ekskurzija 2018”.

Mesni štabovi civilne zaštite će zajedno s građanima čistiti zelene površine kod prostorija svih mesnih zajednica, kao i na lokalitetu starog rezervoara na Soukbunaru i oko džamije na Šipu.

Na prostoru Arboretuma na Kromolju biće zasađeno novo drveće i živica, a zatim će biti održan ekološki čas za učenike osnovnih škola i njihovih ekoloških sekcija, uz učešće profesora Šumarskog fakulteta i članova Komisije Opštinskog veća Centar za ekologiju i zaštitu kulturnog i prirodnog nasleđa.

Organizator ove akcije je Služba civilne zaštite, a učestvovaće članovi štabova civilne zaštite mesnih zajednica, učenici osnovnih i srednjih škola, radnici KJKP ”Park” i svi drugi zainteresovani građani, saopšteno je iz Opštine Centar.

izvor: energetika.ba

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti