Ojačati saradnju Srbije i Slovačke u energetskom sektoru

Foto: Vlada Republike Srbije

O saradnji Srbije i Slovačke u energetskom sektoru, kao i o povezovanju kompanija u ovoj oblasti razgovarali su Zorana Mihajlović, ministarska rudarstva i energetsike i Rihard Sulik, ministar privrede ove zemlje.

“Postigli smo dogovor o tome da kao dve prijateljske države zajednički radimo na polju unapređenja energetike, danas najvažnije oblasti u svetu, i budemo podrška jedni drugima u budućem energetskom i privrednom razvoju”, istakla je ministarka, navodi se u saopštenju.

Kako je istakla učiniće se sve i da se srpske i slovačke kompanije još više povežu, razmene iskustva i da razmišljaju o novim projektima koje srpske kompanije mogu da rade u Slovačkoj, a slovačke u Srbiji.

“Drago mi je i što ću početkom novembra učestvovati na međunarodnoj konferenciji u Bratislavi, gde ćemo nastaviti razgovore o unapređenju saradnje”, rekla je Mihajlović.

Sulik je istakao da Srbija i Slovačka imaju puno zajedničkih tema, od energetike do pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

“Slovačka ima puno iskustva u tome jer je svoj proces pristupanja započela ranije, tu smo da podelimo iskustva, ali i da iskažemo podršku Srbiji na putu ka EU”, rekao je on.

Na sastanku je posebno bilo reči o energetskoj tranziciji i modelima obezbeđivanja energetske stabilnosti dveju državava.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti