Održane obuke sakupljača sekundarnih sirovina u Leskovcu i Vranjskoj Banji

Foto-ilustracija: Pixabay

U okviru projekta ,,Sakupljači juga Srbije za primer”, koji je podržan od strane Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije, održane su dve obuke sakupljača sekundarnih sirovina u Leskovcu i Vranjskoj Banji.

U fokusu interesovanja ovog projekta bila su registrovana udruženja sakupljača koja su u procesu legalizacije. Prva obuka održana je u Domu kulture Roma u Leskovcu i na njoj je bilo prisutno 30 sakupljača sekundarnih sirovna. Druga obuka održana je u Vranjskoj Banji i nju je prošlo 20 sakupljača iz ove opštine.

Članovi oba udruženja iskazala su spremnost za dalji proces legalizacije svog poslovanja. Sa druge strane, isakazana je i potreba većeg uključivanja lokalnih samouprava u rešavanje problema sakupljača sekundarnih sirovina. Potpisan je i zajednički Memorandum o saradnji na kom su definisani zajednički ciljevi na kojima će se raditi u narednom periodu.

Veliki doprinos na realizaciji projekta dalo je Odeljenje za zaštitu životne sredine grada Leskovca svojim učešćem na obukama.

izvor: jugpress.com

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti