Održana sednica Odbora za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine u Zrenjaninu

Odbor za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine Skupštine AP Vojvodine zasedao je u Zrenjaninu 1. marta 2017. godine.

Zamenik pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine Aleksandar Andrić, rekao je da je Zrenjanin, sa najvećom teritorijom neke jedinice lokalne samouprave u Vojvodini, jedan od gradova koji su primer dobre prakse u oblasti zaštite životne sredine. Dodao je da je Sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine uspešno sufinansirao razne projekte na teritoriji lokalne samouprave Zrenjanin i sa time će biti nastavljeno i ubuduće. Još jedan od pokazatelja razvijene ekološke svesti na području Zrenjanina je i veliki broj udruženja, odnosno nevladinih organizacija koje egzistiraju na ovom prostoru i koje takođe imaju dobru saradnju s pokrajinskim sekretarijatom.

Član Odbora za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine gospodin Darko Bađok upoznao je prisutne sa detaljima idejnog rešenja projekta budućeg parka na Bagljašu. On je rekao da je za grad Zrenjanin od velike važnosti da prvi put posle 50 godina dobije novi park, kako u ekološkom tako i u ekonomskom i društvenom smislu.

U toku sednice prezentovani su i drugi primeri dobre prakse u oblasti zaštite životne sredine u Zrenjaninu, između ostalog i aktivnosti JKP „Čistoća i zelenilo“ koje se tiču sakupljanja i deponovanja komunalnog otpada, kao i projekte razvoja gradske deponije.

izvor: skupstinavojvodine.gov.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti