Održana radionica o značaju Ribolovnog zabrana u NP Skadarsko jezero

Povodom obeležavanja perioda ribolovnog zabrana, a u cilju informisanja i podizanja svesti školske populacije o značaju Ribolovnog zabrana u NP Skadarsko jezero, Služba za promociju, edukaciju i turizam, organizovala je prvu u nizu predviđenih tematskih radionica na temu „Ribolovni zabran u nacionalnom parku Skadarsko jezero”.

Foto: JP Nacionalni parkovi Crne Gore

Tematska radionica je održana juče u Centru za posetioce na Vranjini.

U radionici su učestvovali učenici tri osnovne škole: OŠ „ZarijaVujošević“ – Mataguži, OŠ „Vladika Danilo“ – Gornja Zeta i OŠ „MilanVukotić“ – Golubovci.

U prvom delu radionice učenici su imali priliku da obiđu Centar za posetioce na Vranjini, da se kroz prezentaciju na temu ribolovnog zabrana u NP Skadarsko jezero upoznaju sa trajanjem i važnošću ribolovnog zabrana, kao i sa interesantnim vrstama riba.

U drugom, kreativnom delu radionice, učenici su izveli dva interesantna performansa i napravili panoe sa ekološkim porukama na temu ribolovnog zabrana.

Takođe je učestvovao i nadzornik Službe zaštite NP Skadarsko jezero i ispričao deci o poslu nadzornika tokom Ribolovnog zabrana.

Učenici su izrazili interesovanje za priču nadzornika i postavljali brojna pitanja.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti