Održana predavanja za studente u oblasti zaštite životne sredine

zzps.rs studenti

U toku decembra 2015. godine, predstavnici Zavoda za zaštitu prirode Srbije održali su niz predavanja o zaštiti životne sredine studentima Geografskog, Biološkog i Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Kako je navedeno u saopštenju Zavoda za zaštitu prirode Srbije, studentima Šumarskog fakulteta održano je predavanje na temu „Zaštita florističkog diverziteta“. Osim toga, predstavljena je i stalna izložbena postavka „Zaštita prirode u Srbiji“, a koja se nalazi u prostorijama Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

Studentima Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu održano je predavanje o zaštiti biodiverziteta i ustanovljavanju ekoloških mreža u Srbiji, kao što su Natura 2000 i Emerald. Oom prilikom je bilo reči i o značaju i praksi saradnje eksperata i institucija u oblasti zaštite prirode.

U prostorijama Zavoda za zaštitu životne sredine održana su predavanja studentima Geografskog fakulteta koja su se odnosila na zaštitu prirode, mere zaštite zaštićenih područja, biodiverzitet, geodiverzitet.

Sandra Jovićević

foto: zzps.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti