Raspisan novi tender za realizaciju projekta deponije „Keleš“

deponija vinca kurir.rs

Regionalna razvojna agencija „Jug“ raspisala je 29. decembra 2015. godine javni poziv za davanje koncesije sa pretkvalifikacijom za deponiju „Keleš“.

Kako je navedeno u saopštenju pomenute agencije, predmet koncesije je izgradnja i upravljanje Regionalnim centrom za upravljanje otpadom „Keleš“ i pet transfer stanica. Obaveza koncesionara će biti izgradnja i upravljanje pomenutim centrom, tretman, odlaganje i transport otpada.

Istaknuto je da će javni poziv biti sproveden u dve faze; u prvoj fazi će se priznavati kvalifikacije ponuđačima, a u drugoj će ponuđači koji ispune uslove biti pozvani da podnesu ponudu. Koncesija se daje na 25 godina.

Rok za podnošenje ponude je 37 dana od datuma objavljivanja oglasa.

Podsetimo, Regionalna razvojna agencija „Jug“ raspisala je 28. maja 2015. godine javni poziv za koncesionara koji će izgraditi i upravljati Regionalnim centrom za upravljanje otpadom u opštini Doljevac „Keleš“. Bilo je predviđeno da kompanija koja bude pobedila na tenderu izgradi regionalni centar za upravljanje otpadom i pet transfer stanica u opštinama Ražanj, Aleksinac, Sokobanja, Gadžin Han i Svrljig. Tendersku dokumentaciju otkupile su četiri kompanije, a pristigla je samo jedna ponuda vrednosti 23 miliona evra konzorcijuma koji predvodi španska kompanija „Urbaser“. Međutim, postojala je neusaglašenost između bankarske garancije i ugovora o konzorcijumu, tako da je ponuda odbijena.

Konkursnu dokumentaciju možete pogledati na sledećem linku.

Sandra Jovićević

foto: kurir.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti