Održana manifestacija „U susret planeti Zemlji“

Foto: http://www.gef.bg.ac.rs
Foto: http://www.gef.bg.ac.rs

U prostorijama Geografskog fakulteta u Zemunu nedavno je održana manifestacija pod nazivom „U susret planeti Zemlji“.

Glavni program je bio posvećen cirkularnoj ekonomiji.

Na početku svim prisutnim su se obratili prof. dr Dejan Filipović i prof. dr Miroljub Milinčić. Predavanje o cirkularnoj ekonomiji je održao Milan Veselinov, konsultat za cirkularnu ekonomiju.

Na tribini „Uspešne zelene preduzetničke priče“ su učestvovali: Ivanka Milenković – Ekofungi, Mila Rosić -Dve stolice i majstorice Sanja Andrejević – Dve stolice i majstorice, Dejan Letić – Reciklaža auto delova.

Učesnici tribine su gostima predstavili život preduzetnika, izazove sa kojima se suočavaju i odluke koje donose u ključnim momentima svoga poslovanja.  Nakon pauze su prikazana dva edukativna filma.

Učesnici druge tribine, koji su govorili o uspostavljanju cirkularne ekonomije, metodama koje su dale rezultata u Evropi i svetu i razvojnim šansama za Srbiju u uspostavljanju ovog koncepta, su bili: Jasminka Jang – suosnivač RES fondacije, Milan Veselinov – konsultant za cirkularnu ekonomiju, Sandra Kamberović, generalni sekretar „Hrabri čistač“, Nemanja Komatović, koordinator Recan fonda.

Dodeljene su nagrade za najbolje fotografije i postere u konkursima „Doba konzumerizma“ i „Cirkularna ekonomija“. Pristigla je 21 fotografija, a najlepše među njima su poslali: Dorotea Redžepi, Trinaesta beogradska gimnazija, Marija Topalović, Hemijska prehrambena tehnološka škola, Beograd, Jovan Radenković, Gimnazija Kosovska Mitrovica, Natalija Borovnica, Hemijska prehrambena tehnološka škola, Beograd, Katarina Marković, Medicinska škola, Beograd

Pristiglo je 15 postera, a najbolje su poslali: Tijana Trifunović, Geografski fakultet, smer: Geoprostorne osnove životne sredine Pavle Ćurčić, Fakultet likovnih umetnosti, smer: Slikarstvo Tea Milošević, Fakultet za umetnost i dizajn, smer: Grafički dizajn Jelena Ivanović, Geografski fakultet, smer: Turizmologija Anita Vuksanović, Ekonomski fakultet, smer: Trgovinski menadžment i marketing.

Prvi put na Geografskom fakultetu je održan sajam organizacija, institucija i firmi koje se bave zaštitom i unapređenjem životne sredine. Studenti su iskoristili priliku da se upoznaju sa predstavnicima četrnaest različitih organizacija i firmi, saznaju sve o njihovim aktivnostima i prilože biografije kako bi potencijalno bili uključeni u njihov rad.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti