Održana eko regata KAJAK-KANU 2017

Foto: epa.org.me

U cilju promocije boravka u prirodi, zaštite životne sredine, kao i turističko – sportskih aktivnosti koje su u skladu sa principima očuvanja prirodnih potencijala, Agencija za zaštitu prirode i životne sredine je 23. septembra 2017. godine u saradnji sa Turističkom organizacijom Ulcinj i Kajakaškim klubom „Morača“ organizovala rekreativnu Međunarodnu eko regatu kajacima rekom Bojanom KAJAK-KANU 2017.

Reka Bojana, izuzetan prirodni fenomen, pored najupečatljivijeg obeležja, njenog rečnog korita koji se proseže ispod nivoa mora, predstavlja i veoma važan prirodni rezervat biljnog i životinjskog sveta. Bogatstvo biodiverziteta, živopisni i neobični krajolici kojima protiče, kao i mesto gdje se reka Bojana, na svom putu uliva u Jadransko more, čine ovu reku pravim bogatstvom u ekološkom smislu i mestom susreta sa jedinstvenim prirodnim lepotama.

Realizacija ove aktivnosti predstavlja inicijativu koja je i u kontekstu podsticanja saradnje sa lokalnim stanovništvom i međunarodnim partnerima, u prvom redu, saradnji sa Republikom Albanijom, kako bi kroz zajedničke aktivnosti promovisali i unapredili ovaj zajednički prirodan resurs.

izvor: epa.org.me

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti