Održana 5. Međunarodna konferencija „Regionalno tržište električne energije“

Foto: Balkan Magazin

Portal Balkan Magazin, u saradnji sa JP Elektroprivreda Srbije i pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike, organizovao je  15. novembra Petu međunarodnu konferenciju Regionalno tržište električne energije. Na skupu su učestvovali predstavnici državnih institucija, akademske zajednice, regulatornih tela, agencija za energetiku zemalja članica EU, operatora prenosnih sistema, elektroprivreda i energetskih kompanija regiona, predstavnici berzi, trgovaca električnom energijom, strukovnih i privrednih udruženja relevantnih institucija, velikih potrošača i stručnjaci.

Jedna od govornika bila je i Tina Jakaša, direktorka Elektroprvirede Hrvatske HEP Snabdevanja d.o.o, lidera na hrvatskom tržištu električne energije. Ona je predstavila tržišne aktivnosti i iskorake HEP Snabdevanja u regiji.

U Sloveniji HEP Grupa preko ćerke firme HEP Energija drži 12,5 odsto tržišta, dok u Srbiji i Bosni i Hercegovini kompanija razvija infrastrukturu koja će njihovim budućim kupcima omogućiti jednostavniju promenu snabdevača u trenutku isteka zaštite domaće proizvodnje u tim zemljama. U ovom trenutku u Srbiji HEP Energija snabdeva strujom kompaniju „Cimos“ a u završnoj je fazi i priprema isporuke električne energije za gradove Kraljevo i Valjevo.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti