Održan okrugli sto o energetskoj efikasnosti u Privrednoj komori Crne Gore

okrugli sto cg ee energetska-efikasnost.me

U sredu 21. januara 2015. godine u Crnoj Gori je održan okrugli sto na temu „Uvođenje zahteva energetske efikasnosti u javne nabavke u Crnoj Gori“. Okrugli sto je održan u prostorijama Privredne komore Crne Gore, a organizatori su Ministarstvo ekonomije i Privredna komora Crne Gore.

Pomoćnik ministra ekonomije i generalni direktor Direktorata za energetsku efikasnost gospođa Dragica Sekulić izjavila je da je cilj skupa da se konsultuju privrednici. Dodala je da je ovo bitno kako zahtevi iz Nacrta vodiča za uvođenje tehničkih kriterijuma u javne nabavke energetski efikasnih proizvoda ne bi bili suviše rigorozni. Ona je istakla da se Ministarstvo ekonomije uključilo u „Regionalni program energetske efikasnosti u zemljama Zapadnog Balkana“ koji finansira EBRD, a čiji je konsultant ECA (Economic Consulting Associates).

Rukovodilac Sektora za obrazovanje Privredne komore Crne Gore gospodin dr Mladen Perazić naveo je da sprovođenje principa zelene ekonomije predstavlja veliki izazov za Crnu Goru.

Stručnjak za nabavke konsultantskog tima za implementaciju projekta gospodin Darko Živaljević predstavio je Nacrt vodiča za uvođenje tehničkih kriterijuma u javne nabavke energetski efikasnih proizvoda. On je istakao i da je njegova svrha da pruži službenicima standarde i kriterijume za nabavku energetski efikasnih proizvoda.

Sandra Jovićević

foto: energetska-efikasnost.me

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti