Održan IV forum zainteresovanih strana u okviru Evropske povelje za održivi turizam

dsc_0022

U cilju realizacije akcionog plana Evropske povelje za održivi turizam Europark federacije (European Charter), JP „Vojvodinašume“ je kao upravljač Specijalnog rezervata prirode „Gornje Podunavlje“, 21. oktobra 2016. godine u Eko centru „Karapandža“, organizovalo četvrti sastanak zainteresovanih strana.

Tema sastanka savetodavnog tela bila je hronologija dosadašnjih aktivnosti, presek trenutnog stanja realizacije akcionog plana za period od 2015. do 2016. godine i pravci razvoja održivog turizma u okviru Evropske povelje za održivi turizam, kako na području Specijalnog rezervata prirode „Gornje Podunavlje“, tako i u opštem smislu samog sertifikacionog procesa (European Charter II i III).

Prisutni, koji su na dosadašnjim forumima bili, pre svega, upućeni u proces dobijanja Evropske povelje za održivi turizam, a zatim i u proces izrade dokumentacije neophodne za ulazak u ovaj kompleksan sertifikacioni proces, ovog puta su dobili osnovne informacije o trenutnom stanju realizacije akcionog plana Evropske povelje za održivi turizam kada je JP „Vojvodinašume“ u pitanju i u isto vreme zadatak da na sledećem forumu koji je predviđen za decembar 2016. godine iznesu njihove dosadašnje rezultate.

izvor: vojvodinasume.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti