Očišćen otpad sa dela starog puta Vrbas-Srbobran

Foto-ilustracija: Pixabay

Ekipe Poslovne jedinice „Čistoća“ JKP „Komunalac“ uklonile su otpad sa pola kilometra duge deonice starog puta Vrbas – Srbobran, u neposrednoj blizini gradske deponije. Očišćen je, kako je saopšteno, komunalni otpad rasut duž cele trase ovoga puta.

Na ovom mestu nalazilo se više od 50 kubnih metara otpada koji je deponovan odmah pored samog puta. Glavna gradska deponija nalazi se svega 500 metara od ovog dela i nejasno je zašto se komunalni otpad ne deponuje tamo. Prilazni put deponiji je izgrađen, a ulaz u deponiju i odlaganje otpada za građane se ne naplaćuje“, rekao je Mladen Pavlović iz PJ „Čistoća“. Prema njegovim rečima, u neposrednoj blizini otpadom zatrpanog starog puta nalazi se zalivni sistem PD „Sava Kovačević“ i uvek postoji velika mogućnost da vetar raznese ovaj otpad do sistema, čime se može zagaditi mnogo veći prostor.

Iz JKP „Komunalac“ apeluju na građane da otpad ne bacaju pored puta i na druga mesta koja nisu za to predviđena, već da se odlaže isključivo na gradsku deponiju, gde se u skladu sa propisima vrši zatrpavanje otpada i tako sprečava zagađenje.

izvor: vrbas.net

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti