Saradnja Mašinskog fakulteta i JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje u oblasti zaštite životne sredine

Foto-ilustracija: Pixabay

Dekan Mašinskog fakulteta u Crnoj Gori prof. dr Igor Vušanović i direktor JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje, Goran Jevrić potpisali su ugovor o pružanju konsultantskih usluga Centra za kvalitet Mašinskog fakulteta za implementaciju sistema za upravljanje zaštitom životne sredine u redovno poslovanje JP Regionalni vodovod Crnogorsko primorje.

Ovo je još jedna u nizu aktivnosti kojima se uspešno realizuje Memorandum o saradnji koji je potpisan između Univerziteta Crne Gore i Regionalnog vodovoda 2016. godine, saopšteno je iz ovog javnog preduzeća.

U Regionalnom vodovodu je prepoznata važnost primene sistema kvaliteta prilikom obavljanja redovnih poslovnih delatnosti, pa se nakon uvođenja i sertifikovanja HACCP-a, nastavlja sa unapređenjem rada i poslovanja Regionalnog vodovoda kroz uvođenje ostalih sistema kvaliteta. Imajući u vidu značaj zaštite životne sredine prilikom obavljanja redovnih delatnosti, logičan sled aktivnosti predstavlja upravo uvođenje sistema upravljanja zaštitom životne sredine, ističu u Regionalnom vodovodu.

Uvođenjem ovog sistema kvaliteta postiže se smanjenje eventualnih negativnih učinaka na životnu sredinu, smanjenje rizika od ekoloških katastrofa, povećanje sposobnosti brze i efikasne intervencije, poboljšani ugled i stvaranje poverenja kod zajednice i dr.

Kroz usvajanje politike EMS-a, koja pretpostavlja niz aktivnosti poput izrade neophodne dokumentacije, edukaciju i obuku tima u preduzeću za sprovođenje ovog sistema, obuku svih zaposlenih i prilagođavanje rada sistema standardima zaštite životne sredine, Regionalni vodovod, kako je saopšteno, želi kao ekološki svesna kompanija, pokazati koliko je važna briga za očuvanjem sredine i prirodnih resursa.

izvor: radiojadran.com

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti