Očišćen od otpada i rastinja „preki puti“ od Srbobrana do Bečeja i Subotice

Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran, zajedno sa saradnicima, obišao je mesta na kojim su prethodnih dana brojni građani, na inicijativu Saveta Mesne zajednice Srbobran i uz podršku JКP „Graditelj“, očistili i uredili pristupne trake tzv. „prekom putu“, koji spaja regionalne puteve za Bečej i Suboticu.

Foto: Opština Srbobran

Na ovim mestima uklonjeno je razno veliko rastinje i žbunje koje je ugrožavalo bezbednost učesnika u saobraćaju, zatim sa površina oko puteva uklonjen je sav nagomilani otpad, a na kraju je na pristupne puteve nasut i poravnat strugani asfalt, kako bi trasa postala dobro prohodna i čvrsta.

„Ova akcija Mesne zajednice Srbobran je jedan veoma dobar primer šta je njena uloga u sistemu lokalne samouprave, što do sada uglavnom nije bio slučaj.

Mesna zajednica treba da bude u kontaktu sa građanima, da osluškuje njihove potrebe, da inicira određene aktivnosti, a sa novim ljudima koji su preuzeli odgovornost u Mesnoj zajednici u julu prethodne godine, uočljiv je dobar iskorak i pokazano je kako treba raditi.

Od Srbobranske brazde, koja je posle toliko godina bila dobro organizovana, do ove akcije, koja je značajna za naše paore, imamo primere uspešnog delovanja“, rekao je Radivoj Paroški i pohvalio marljivost svih koji su bili uključeni u akciju.

Predsednik opštine je ocenio da „preki put“ može služiti i kao neka vrsta obilaznice oko grada, što bi smanjilo promet saobraćaja na glavnim srbobranskim ulicama.

Foto: Opština Srbobran

„Imali smo projekat spajanja državnog puta sa ‘prekim putem’ pre nekoliko godina, ali ta investicija mnogo košta. Ovo što je sada urađeno je veoma korisno, ne košta mnogo, dvadesetak puta manje od punog asfaltiranja, a imamo istu funkciju. Pokazujemo da sa malo ulaganja i dosta rada možemo učiniti važne stvari za građane. Razgovarao sam sa predstavnicima Mesne zajednice, oni imaju i druge inicijative, a mi smo tu da podržimo te ideje“, rekao je Paroški i pohvalio MZ Srbobran zbog urađenog.

Ninoslav Jokanović, predsednik Saveta MZ Srbobran, opisao je sve radove koji su izvedeni na dve lokacije, od uklanjanja rastinja koje je ugrožavalo bezbednost saobraćaja, sakupljanja otpada, sve do nasipanja struganog asfalta i ravnanja prilaza.

Prilazi su i prošireni, posebno tzv. ćuprija kod puta za Suboticu, kako bi se omogućilo mimoilaženje kamiona, poljoprivrednih mašina i vozila.

On je najavio postavljanje tabli upozorenja, a u budućnosti i video nadzora, kako bi se zaustavilo odlaganje otpada na ovim mestima.

„Apelujem na građane da to ne čine i da otpad odlažu na predviđenoj deponiji“, rekao je predsednik Saveta Mesne zajednice Srbobran.

Jokanović se zahvalio lokalnoj samoupravi, zaposlenim u MZ, zatim svim građanima koji su učestvovali u akciji, ali i ekipama JКP „Graditelj“ koje su obezbedile mašine za rad, te firmu „IV-КOP“ koja je nasipala teren struganim asfaltom.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti