U Bršnu kod Nikšića počela izgradnja vodovoda

Izgradnjom vodovoda na Bršnu rešiće se decenijski problem sa vodosnabdevanjem za oko 115 domaćinstava, odnosno 370 stanovnika ovog mesta nadomak Nikšića.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja

Početak radova obeležio je danas potpredsednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović, zajedno sa predsednikom Opštine Nikšić Veselinom Grbovićem i brojnim meštanima Bršna, uz ambiciju da će projekat biti završen do kraja godine.

Početak radova na vodovodu na Bršnu, prema rečima Simovića, ima i posebnu simboliku i obavezu, jer se obeležava na Dan planete Zemlje.

„Zbog toga podsetimo da danas oko milijardu i po ljudi još uvek nema bezbedno i adekvatno snabdevanje pijaćom vodom, a tri milijarde ima nedostatak odgovarajućih sanitarnih objekata.

Prema izveštaju UN-a, skoro dve trećine svetske populacije do 2025. godine moglo bi da bude u „stresnim“ uslovima kada je reč o vodosnabdevanju.

Foto: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja

Zbog toga, svi ovi naši zajednički napori koje ulažemo da se obezbedi kvalitetno vodosnabdevanje imaju dodatni značaj i vrednost“, poručio je potpredsednik Vlade.

Predsednik Opštine Nikšić Veselin Grbović izrazio je uverenje da će vodovod biti završen do kraja godine, navodeći da izvođač – Vodovod Nikšić radi kvalitetno i brzo projekte i na drugim lokacijama.

Prema njegovim riječima, u Bršnu će biti postavljeno 14 kilometara cevovoda i izvršeno povezivanje sa svim domaćinstvima.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti