Obustava rada HE „Perućica“ do 5. septembra

Foto: Elektroprivreda Crne Gore

Redovni godišnji remont HE „Perućica“ ove godine počeće 3. avgusta, a potpuna obustava rada u elektrani potrajaće do 5. septembra tekuće godine. Pored redovnih i uobičajenih remontnih radova na opremi i postrojenjima te dovodnom sistemu HE „Perućica“ ove godine biće odrađene, između ostalog, i dve značajnije investicije i to: zamena dva blok-transformatora vrednosti oko 900 hiljada evra, kao i revitalizacija generatora G3 i G6 u iznosu od milion evra.

Ove aktivnosti se odrađuju u sklopu Ugovora zamene 5 blok-transformatora i revitalizacije svih 7 generatora u HE „Perućica“. Ukupne vrednosti ovih investicija su vrednosti blizu 6 miliona evra, a očekuje se da Ugovor bude realizovan do 1. oktobra 2021. godine.

U okviru priprema za remont pražnjenje dovodnog sistema počeće u subotu 1.avgusta, dok će prema Planu ovogodišnjeg remonta trodnevno punjenje sistema i cevovoda početi 1. septembra kako bi HE „Perućica“ od 5. septembra bila spremna da se ponovo priključi na elektroenergetski sistem.

Uzimajući u obzir bezbednost građana, upozoravaju javnost, pre svega stanovnike naselja koja gravitiraju hidroneergetskom sistemu „Perućica“, na moguće opasnosti i mole ih da ne izvode bilo kakve aktivnosti u vreme pražnjenja i punjenja dovodnih sistema HE „Perućica“.

Izvor: Elektroprivreda Crne Gore

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti