Objavljeni rezultati konkursa za realizaciju projekata štedljive javne rasvete i primene solarne energije u zalivnim sistemima na teritoriji AP Vojvodine

psemr

Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine AP Vojvodine izdao je obaveštenje o dodeli bespovratnih finansijskih sredstava za konkurse realizacije projekata primene solarne energije u zalivnim sistemima i realizaciju projekata štedljive javne rasvete u lokalnim samoupravama.

Bespovratna sredstva za sufinansiranje realizacije projekata štedljive javne rasvete dodeljena su opštinama Titel, Pećinci, Bečej, Nova Crnja, Sremski Karlovci i Subotica. Opštinama je dodeljeno 22 miliona dinara, a najveći iznos bespovratnih finansijskih sredstava dobila je opština Sremski Karlovci.

Bespovratna sredstva za sufinansiranje realizacije projekata primene solarne energije u zalivnim sistemima dobilo je 14 poljoprivrednih gazdinstava, a najveći iznos opredeljenih sredstava je 635200 dinara. Za realizaciju projekata primene solarne energije u zalivnim sistemima opredeljeno je 12 miliona dinara.

Podsetimo, Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine raspisao je konkurse za realizaciju projekata štedljive javne rasvete i primene solarne energije u zalivnim sistemima 2. septembra 2015. godine. Svi zainteresovani mogli su se prijaviti do 22. septembra 2015. godine.

Sandra Jovićević

foto: psemr.vojvodina.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti