Objavljen priručnik za postavljanje solarnih elektrana na krovove

Foto-ilustracija: Pixabay

Troškovi električne energije sve su veći i vrlo verovatno se nikada neće vratiti na nivo iz 2021. godine. Zato je postavljanje solarnih elektrana na krovove kuća (i zgrada) postalo sve atraktivnija. 

Portal ZGRADOnačelnik objavio je besplatni priručnik u kojem je na jednom mestu objašnjeno kako postaviti solarne elektrane na krovove kuća i zgrada u Hrvatskoj.

Svi tekstovi objavljeni u priručniku nastali su na osnovu onih objavljenih na temu obnovljivih izvora energije objavljenih na ZGRADOnačelnik.hr, a zahvaljujući njihovoj saradnji sa brojnim partnerima projekta OSUNČAJMO HRVATSKU i energetski obnovimo – ZAJEDNO.

Pročitajte još:

U priručniku se navodi, između ostalog, zašto treba postaviti solarnu elektranu, o čemu razmišljati pre postavljanja, kako početi radove i dobro izračunati veličinu i snagu solarne elektrane i drugo. 

Kako se dalje navodi na ZGRADOnačelnik.hr, korišćenje obnovljivih izvora energije je put ka energetskoj nezavisnosti, te da je priručnik tu da pomogne u procedurama i donošenju odluke za postavljanje solarnih panela

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti