Objavljen konkurs Agrobiznis centra za subvencionisanje poljoprivrednih gazdinstava u Somboru

Foto-ilustracija: Unsplash (Jan Kopřiva)

Agrobiznis centar za ruralni razvoj i razvoj poljoprivredne proizvodnje, u saradnji sa Gradom Somborom, objavio je drugi konkurs u 2020. godini za dodelu bespovratnih sredstava za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje i unapređenje funkcionisanja individualnih poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji grada Sombora.

Pravo na korišćenje bespovratnih sredstava imaju fizička lica – nosioci registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva u aktivnom statusu sa teritorije Grada Sombora, koja nisu koristila sredstva na konkursu Agrobiznis centra od 27. januara 2020. godine.

Za realizaciju Konkursa za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje i unapređenje funkcionisanja individualnih poljoprivrednih gazdinstava, predviđen je ukupan iznos od 10.000.000 dinara. Sredstva za podršku investicija prema Konkursu dodeljuju se bespovratno.

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosi do 250.000 dinara, a minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi je 50.000 dinara.

Konkurs je otvoren do 3. juna 2020. godine.

Za više informacija o konkursu pogledajte ovde.

Izvor: Grad Sombor

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti