Obeležen vek postojanja Privredne komore Vojvodine

Foto: Autonomna Pokrajina Vojvodina

Svečanom akademijom Privredna komora Vojvodine obeležila je jubilej – 100 godina od osnivanja i rada, kada su, pre jednog veka, predstavnici trgovaca i zanatlija, u Svečanoj sali zdanja Matice srpske u Novom Sadu, osnovali Trgovačko-zanatsku komoru iz koje se razvila današnja Privredna komora Vojvodine.

Tim povodom, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da ovaj jubilej ne potvrđuje samo važnost i efikasnost te asocijacije, već i značaj i trajnost modela komorskog okupljanja privrednih subjekata i zajedničkog traženja novih puteva za uspešno poslovanje i ekonomski razvoj u celini.

Međusobna podrška i partnerski odnos Pokrajinske vlade, i Privredne komore Vojvodine, dodao je on, najbolji je, i jedini put ka zajedničkom cilju – efikasnom i ubrzanom ekonomskom razvoju Vojvodine.

– To je, istovremeno, i deo politike koju u Vojvodini vodimo od 2016.godine, politike okupljanja oko projekata, oko ideja, oko modela funkcionisanja i, najzad, oko ciljeva čiji zajednički imenitelj jeste brži ekonomski razvoj, naglasio je predsednik Mirović.

Cilj nam je da Vojvodina ponovo bude ono što je nekada bila i ono što po svim resursima i treba da bude – pokretač i lider ukupnog privrednog preporoda Srbije, kazao je predsednik Mirović.

– Privredna komora Vojvodine, na temeljima bogate tradicije, nastaviće da radi u službi privrednika. Od osnivanja ove asocijacije sve do danas privrednici su činili stub stabilnosti Komore ukazujući nam svoje poverenje, koje traje, ocenio je predsednik Privredne komore Boško Vučurević.

– Ovo je veliki jubilej i veliki dan za privredu naše zemlje. Vojvodina je danas brend i inovativna teritorija, a Privredna komora Srbije će vam uvek biti podrška i partner, rekao je predsednik PKS Marko Čadež.

Na svečanosti su uručene godišnje nagrade „Kosta Mirosavljević“ najuspešnijim privrednicima za 2018. godinu.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti