Obeležen dan EPS-a

indexPovodom 6. oktobra Dana „Elektroprivrede Srbije”, održana je svečana sednica Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Elektroprivreda Srbije” i dodeljena su tradicionalna priznanja povelje sa plaketom „Đorđe Stanojević“ pojedincima i institucijama koji su doprineli razvoju srpske elektroprivrede i elektrifikaciji.

Dobitnici nagrada za 2016. godinu su Vera Stanojević, inženjer mašinstva, dr Aca Marković, bivši predsednik Nadzornog odbora JP EPS, Ljubo Maćić, predsednik Saveta Agencije za energetiku Srbije i Nenad Mraković, inženjer elektrotehnike. Priznanja su dobili „Energoprojekt Entel“ i Istorijski muzej Srbije.

V.d. direktora EPS-a Milorad Grčić čestitao je svima veoma važan dan za najveću srpsku energetsku kompaniju.

EPS jeste i uvek će biti kičma razvoja srpske privrede, jer i stiže do svake tačke u Srbiji. Tradicija 123 godine od početka rada prve elektrane u Srbiji, termocentrale na Dorćolu, nije zanemarljiva. EPS se razvijao i modernizovao i reforme nastavljamo u skladu sa politikom Vlade Srbije. Rezultati su vidljivi, korak po korak idemo i jasno je da EPS ima budućnost – rekao je Milorad Grčić, v. d. direktor JP EPS.

Izvor: eps.rs

Vesna Vukajlović

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti