Obavljena tradicionalna sadnja jelki sa busenom na Bežanijskoj kosi

Javno komunalno preduzeće „Zelenilo-Beograd” organizovalo je tradicionalnu sadnju jelki sa busenom koje su građani posle praznika doneli u rasadnike preduzeća.

Foto: Grad Beograd

Ovoga puta radnicima „Zelenila-Beograd” u sadnji su pomogli mališani iz Predškolske ustanove „11. april”, iz vrtića „Zvezdana prašina”.

Jelke su zasađene na uglu ulica Marka Čelebonovića i Norveške u naselju Bežanijska kosa.

Imajući u vidu činjenicu da se tokom novogodišnjih praznika samo u Beogradu uništi stotine hiljada jelki, „Zelenilo-Beograd“ uvek apeluje na građane da kupuju jelke sa busenom.

Onima koji su kupili jelke sa busenom, a nisu imali gde da ih zasade posle praznika, „Zelenilo” je dalo mogućnost da jelke donesu u rasadnike ovog gradskog preduzeća, kako bi ih zasadili na površinama gde je planirana sadnja.

Cilj ove tradicionalne akcije je da se deci ukaže na značaj zaštite i očuvanja drveća i životne sredine vraćanjem stabala jelki u prirodu nakon novogodišnjih praznika.

Na taj način produžava se život četinara, utiče na povećanje broja zelenih površina u gradu, a time i na humanije, zdravije i kvalitetnije okruženje.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti