Novo energetski efikasno ruho ambulante u Kragujevcu vredno 12,5 miliona dinara

Foto: Grad Kragujevac

Zdravstvena ambulanta „Filip Kljajić“ u Kragujevcu od juče 20. jula je ponovo počela sa prijemom svojih pacijenata u rekonstruisanom objektu. U kompletnu adaptaciju podova, stepeništa, zamenu spoljašnje i unutrašnje stolarije, dotrajalih cevi, lavaboa, elektroinstalacije, kompletno sređivanje sanitarnih čvorova, zamenu krovnog pokrivača uz dodatu termoizolaciju, postavljanje nove cevne mreže za grejanje, kotlarnice, ventilacije, uređenje fasade i trotoara oko objekta, grad je uložio oko 12,5 miliona dinara.

„Adaptacija i rekonstrukcija ambulante ‘Filip Kljajić’ planirana je bez obzira na epidemiološku situaciju i određene vremenske probleme. Zgrada zidana krajem šezdesetih godina prošlog veka dobila je novo ruho. Od podova do krova sve je novo a ceo ambijent uređen je po stadardima struke i za zdravstvene radnike i zaposlene i za pacijente“, rekla je prilikom obilaska ambulante „Filip Kljajić“ članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Gordana Damnjanović.

Foto: Grad Kragujevac

„Kao istureno odeljenje Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Zastava u ovoj ambulanti se leče pacijenti koji su nekada radili u fabrikama ’21. oktobar’ i ‘Filip Kljajić’, ali i brojni Kragujevčani koji žive u ovom delu grada. Na ovaj način, Grad Kragujevac osim što vodi računa o kovid pacijentima, brine i o onima kojima je potrebna specifična vrsta zdravstvene zaštite što i jeste delokrug rada Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika“, rekla je Damnjanović.

Govoreći o planovima ona je istakla da je sve što je planirano za ovu godinu realizovano, a da će planovi za 2021. godinu biti završeni u oktobru. „Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika svakako je neophodno zanavljanje medicinske opreme ali prioritet je informacioni zdravstveni sistem kako bi u potpunosti mogli da odgovore zahtevima lečenja, fakturisanja usluga i uopšte pregleda pacijenata“, objasnila je dr Damnjanović.

Foto: Grad Kragujevac

„U ambulanti ‘Filip Kljajić’ radiće šest lekara, a zbog aktuelne epidemiološke situacije kasnije će im se pridružiti i jedan internista“, kazao je Antonio Dimitrovski, direktor Zavoda.

„U planu je da na jesen i Zavod za stomatologiju uputi svog stomatologa kako bi ambulanta imala i stomatološke usluge. Pored renovirane laboratorije, oko 12,5 hiljada pacijanata koji se ovde leče podizaće lekove u novootvorenoj apoteci u sklopu ambulante, čime smo želeli da se približimo pacijentima i omogućimo im da zdravstvene usluge ostvare u jednoj ustanovi“, poručio je Dimitrovski.

Izvor: Grad Kragujevac

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti