Nova turistička atrakcija u Užicu – vožnja kajakom kroz kanjon Đetinje

U okviru projekta Unapređenje turističke infrastrukture u regiji Zapadna Srbija u Užicu je nabavljeno 10 kajaka kojima će se posetioci voziti stazom dugom 900 metara kanjonom reke Đetinje.

Foto: Grad Užice

„Ovaj projekat finansiralo je Ministarstvo turizma sa 1,4 miliona dinara. Pored kajaka, koji su namenjeni prvenstveno vožnji rekreativaca, urađeno je pristanište, stavljena zaštitna ograda na brani, a iz gradskog budžeta urađene su pristupne stepenice. Ovo je novina u turističkoj ponudi klisure reke Đetinje, koja sa biciklističkom stazom, zip lajnom, neolitskim naseljem čija izgradnja je u toku, kao i rekonstrukcija Starog grada, sigurno će privući još više turista u Užice“, rekao je direktor TO Regije Zapadna Srbija Miroslav Rađen.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković podsetio je da je Ministarstvo turizma uložilo više miliona evra u razvoj turizma u gradu na Đetinji i da će novi sadržaj još više uticati na raznovrsnost turističke ponude.

„Zelenom stazom u kanjonu Đetinje podstakli smo Užičane da se više bave biciklizmom, a sada im nudimo mogućnost da probaju i vožnju kajakom, koji je jedan od najzdravijih i najlepših vidova rekreacije“, istakao je Petković.

Foto: Grad Užice

Trener kajakaške reprezentacije Srbije Milenko Našagaćin koji je učestvovao u organizaciji vožnje kajakom po Đetinji, rekao je da je ovo jedna od najlepših kajakaških staza u zemlji.

„Lokalitet je savršen. Predivna je priroda. Onaj ko dođe i proba vožnju kajakom sigurno neće pogrešiti. Biće u prilici da doživi nešto novo i mislim da je ovo jedini, pravi način da se Đetinja doživi sa vode“, poručio je Našagaćin.

Posle promo vožnje, koja je organizovana proteklog vikenda, Užičani će od proleća, kao i svi gosti ovog grada, moći da se voze kajacima rekom Đetinjom od Velike brane nizvodno 900 metara.

Izvor: Grad Užice

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti