Noćni izazov na Fruškoj gori

Foto: Grad Novi Sad

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin pozdravio je u subotu, 14. septembra, učesnike na startu sportsko-rekreativne manifestacije „Noćni izazov na Fruškoj gori“ koja je održana u organizaciji PSD „Železničar“:

„Gradska uprava za sport i omladinu prepoznaje značaj bavljenja rekreativnim sportom i u želji da podstaknemo naše sugrađane da budu što aktivniji podržavamo i ovu manifestaciju. Ona promoviše zdrav odnos prema životnoj sredini, omogućava ljubiteljima prirode i zaljubljenicima u Frušku goru da dokažu sebi da mogu da se izbore sa fizičkim naporima, a dodatni izazov predstavlja i činjenica da se održava u toku noći. Uz stručnu organizaciju i vođstvo ljudi iz PSD „Železničar“, uveren sam da će manifestacija proći u najboljem redu i da će postati tradicionalna“, rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Za učesnike su pripremljene tri staze, od 4, 10 i 18 kilometara koje su, uz prisustvo velikog broja volontera, obezbeđene i jasno obeležene reflektujućim trakama. Prve dve staze su opredeljene isključivo za šetnju, dok je treća staza od 18 kilometara namenjena i trkačima, kao i onima koji voze planinske bicikle.

Prema rečima organizatora staze su limitirane na pet sati, tako da i najsporiji učesnici mogu da prođu sve kontrolne tačke i stignu na cilj. Tri prvoplasirana trkača i troje biciklista, u muškoj i ženskoj konkurenciji, dobijaju pehare i pobedničke diplome, dok svi oni koji stignu na cilj dobijaju finišersku medalju i osveženje.

Izvor: Grad Novi Sad

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti