Neophodan domaćinski odnos prema korišćenju kolašinskih šuma

Potpredsednik Vlade Crne Gore i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović posetio je Područnu jedinicu Uprave za šume u Kolašinu, gde su na sastanku prisustvovali i direktor Uprave za šume, kao i saradnici iz Ministarstva.

Foto: PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

– Ovde u Kolašinu sa dodatnim razlogom, jer određeni podaci su vrlo opominjući. U poslednje tri godine, od ukupno evidentiranih bespravnih seča na nivou države, u Kolašinu je evidentirano čak 45 odsto. U prošloj godini je smanjen taj procenat na 20 odsto, ali ipak i dalje zabrinjavajući podatak. Ukazao sam svim saradnicima u ovoj područnoj jedinici i Upravi, da se povodom ovih podataka moraju tražiti i dati jasni i brzi odgovori.

Ne možemo uvek označavati da je to NN lice, a u najbojem slučaju, kada se prepozna određena bespravna seča, da je odgovoran lugar i tu se stavlja tačka. Moraćemo se detaljnije pozabaviti ovim problemima i siguran sam da će nadležne državne institucije dati svoj adekvatan odgovor u odnosu na potrebu kvalitetnijeg, domaćinskog odnosa prema korišćenju kolašinskih šuma, poručio je Simović.

I na kraju radne posete Kolašinu, potpredsednik Simović je posetio poljoprivredno gazdinstvo Slavka Danilovića u mestu Đuđevina, kao jednog od uzornih poljoprivrednih proizvođača na području ove opštine.

– Poseta gazdinstvu ovog vrednog domaćina uliva optimizam za nova pregnuća u oblasti poljoprivrede, poručio je Simović.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti