Najveći i najodrživiji tim bilding događaj Schneider Electric Serbia Business Run 29. septembra u Beogradu

Foto: Raša Aleksić, SportIT

Najveći tim bilding događaj u našoj zemlji Schneider Electric Serbia Business Run biće održan u četvrtak 29. septembra na Adi Ciganliji. 

Serija poslovnih trka nastala je sa idejom da motiviše poslodavce da u svoj poslovni kalendar uvrste i brigu o zaposlenima i aktivno promovišu zdrave stilove života. Srce događaja je trka od pet kilometara u kojoj se zaposleni takmiče za najbrži tim, najbržu koleginicu i kolegu, najfit kompaniju. Nakon koje ih čeka žurka i druženje uz dobre ritmove, hranu i osveženje.

Na osnovu velike potrebe da doprinesu očuvanju životne sredine organizatori su svoju misiju usmerili ka tome da Serbia Business Run za pet godina postane prvi najveći sportski događaj u regionu koji je potpuno održiv. 

“Ovaj ambiciozni cilj biće postignut saradnjom sa kompanijom Schneider Electric svetskim liderom u oblasti upravljanja energijom i jednom od najodrživijih kompanija na svetu (prošle godine ponela titulu najodrživije kompanije na listi Corporate Knights) uz čiju podršku će na trkama biti korišćena inovativna tehnološka rešenja poput solarnih panela i reciklažnog sistema. Na ovaj način cilj ove serije je da osnaži i inspiriše kompanije, poslodavce, zaposlene i sve pojedince da više vode računa o životnoj sredini i resursima koje dobijamo iz nje”, navodi se u saopštenju.

Takođe, trka je po prvi put uvela koncept “CO2 offset” tako što će pretpostavljenu količinu utrošenog ugljen-dioksida na trkama nadoknaditi sađenjem adekvatne količine zimzelenih stabala. Ova kampanja realizuje se u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac sa dugoročnim ciljem da društveno najodgovornije kompanije kroz svoje donacije doprinesu da se do kraja 2025. godine zasadi 100.000 stabala. 

Foto: Raša Aleksić, SportIT

Brojke sa ovogodišnjih trka ohrabruju – iskoristivost na održanim trkama u Novom Sadu i Subotici je bila 100 kilovat sati iz solarnih panela, a reciklirano je preko 40 kg PET ambalaže odnosno devet kilograma limenki.  

U Schneider Electric Serbia Business Run trci učestvuju zaposleni iz kompanija, udruženja, javnih preduzeća, fakulteta i drugih organizacija, bez ograničenja maksimalnog broja učesnika. Priliku da uživaju u druženju i bodrenju kolega imaće i svi oni koji ne trče. U navijački paket uključeno je prisustvo na odličnoj žurci sa kolegama, kao i kupon za hranu i piće. Za najbolju žurku biće zadužena Ida Prester i bend Lollobrigida.

Serbia Business Run tradicionalno podržavaju kompanije kojima je zdrav način života i aktivnost zaposlenih jedna od suštinskih vrednosti. Pored naslovnog sponzora partneri događaja su i Intersport, VodaVoda, Herbalife, Heineken 0.0, Esensa i Hyatt Regency Beograd. Svaka od kompanija, pored toga što je stala iza događaja, njemu direktno i doprinosi kroz zanimljive aktivacije ili poklone za učesnike.

Kako se prijaviti pogledajte ovde.

Izvor: Beogradski trkački klub

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti