Na Kopaoniku se otvara prvi Swissôtel u Srbiji

Foto: TOP ONE

Accor, vodeća svetska hotelska grupacija, širi svoj portfolio u jugoistočnoj Evropi potpisivanjem ugovora za novi hotel u Srbiji. Accor grupa, sa preko 5000 hotela u 110 zemalja, obavezala se da će do 2050. godine postići nultu emisiju ugljen-dioksida, što će u narednim godinama zahtevati velika ulaganja u renoviranje i održivije poslovanje već izgrađenih hotela.

Swissôtel Kopaonik, premijum hotel od četiri zvezdice, koji će svoja vrata za prve posetioce otvoriti u zimu 2024, gostima će ponuditi 175 soba i apartmana. Biće to prvi Swissôtel u Srbiji.

Novi objekat će se nalaziti u samom centru Kopaonika, a na pešačkoj udaljenosti od žičara i ski staza. Pored smeštaja, Swissôtel Kopaonik će gostima nuditi i restorane, cigar bar, spa i wellnes zonu, konferencijski prostor i skijašnicu.

Prvi Swissôtel u Srbiji Accor grupacija otvara u partnerstvu sa KOP2020 doo, kompanijom za razvoj hotelskih ulaganja u Kopaonik.

„Srbija je jedan od skrivenih dragulja jugoistočne Evrope. Uz neverovatnu prirodu i kulturu, pravo je blago, koje će otkriti putnici iz regije i cele Evrope. U isto vreme, Kopaonik je omiljena destinacija za srpske ljubitelje skijanja koji traže vrhunsku uslugu. Oduševljeni smo što možemo dovesti naš brend, Swissôtel, na ovo spektakularno odredište pružajući gostima zaista prvoklasno iskustvo zahvaljujući lokaciji hotela, luksuznom dizajnu i njegovoj posvećenosti prirodnom okruženju. Uverena sam da će prirodan krajolik koji oduzima dah, u kombinaciji sa savremenom vitalnošću Swissôtel-a, doneti novi kvalitet putnicima koji posećuju Kopaonik“, izjavila je Dilek Sezer, direktorka razvoja Accor-a za južnu i istočnu Evropu.

Foto: TOP ONE

„Odabir Accor-a kao našeg partnera zasniva se na kompleksnoj ponudi međunarodno priznatih brendova i najvišim standardima poslovanja. Saradnja sa svetskim liderom u hotelijerstvu daje nam neverovatne mogućnosti za razvoj premijum hotelskih usluga u Srbiji. Pružajući gostima vrhunski standard, čvrsto verujemo da će se mnogi novi putnici odlučiti da otkriju neverovatnu prirodu i kulturu Srbije“, dodaje Momčilo Đuričić iz KOP2020 DOO.

Kopaonik je najveće skijalište u Srbiji i ujedno važi za jedno od najboljih u jugoistočnoj Evropi. Takođe, to je prepoznata MICE destinacija i jedna je od najbrže rastućih planinskih destinacija za zimski i letnji odmor u regiji sa 200 sunčanih i 159 dana pod snegom. Nova investicija učvrstiće Kopaonik na mapi zimskih sportova Evrope, a otvaranje hotela planirano je za zimsku sezonu 2024/2025. godine.

Swissôtel Hotels & Resorts inspirisan alpskom energijom i švajcarskim gostoprimstvom, ističe se pametnim dizajnom, kvalitetom izrade i održivim poslovanjem. Swissôtel raspolaže sa više od 4.500 hotela, odmarališta i rezidencija i oko 10.000 najboljih privatnih smeštaja širom sveta.

O ACCOR GRUPACIJI

Foto: TOP ONE

Accor je vodeća svetska ugostiteljska grupacija koja obuhvata više od 5.300 nekretnina i 10.000 ugostiteljskih objekata u 110 zemalja. Grupacija poseduje raznovrstan i potpuno integrisan ugostiteljski koncept koji obuhvata više od 40  luksuznih, premijum,  srednjih i ekonomskih hotelskih brendova, mesta za zabavu i noćni život, restorane i barove, brendirane privatne rezidencije, zajedničke smeštajne objekte, usluge konsijerža, co-working prostore i druge sadržaje.

Za Accor-ovu vodeću poziciju u lifestyle turizmu – jednoj od najbrže rastućih oblasti turističke industrije – zaslužan je Ennismore, zajednički projekat u kome Accor ima većinski udeo. Ennismore je kreativna ugostiteljska kompanija koja okuplja preduzetničke brendove, kao i brendove koje su osmislili osnivači.

Accor se takođe može pohvaliti portfoliom jedinstvenih brendova i timom od 260.000 članova širom sveta. Članovi grupacije imaju benefite od sveobuhvatnog programa lojalnosti ALL – Accor Live Limitless, svojevrsnog lifestyle saputnika koji nudi pristup širokom rasponu nagrada, usluga i iskustava. Svojim inicijativama Planet 21 – Acting Here, Accor Solidarity, RiiSE i ALL Heartist Fund, grupacija je fokusirana na pozitivno delovanje koje podržava vrednosti poslovne etike, odgovornog turizma, održive životne sredine, angažovanja zajednice, raznolikosti i inkluzivnosti. Accor SA kompanija osnovana je 1967. godine sa sedištem u Francuskoj i uvrštena je na parisku berzu Euronext (ISIN kod: FR0000120404) i na OTC tržište (oznaka: ACCYY) u Sjedinjenim Američkim Državama. Za više informacija posetite group.accor.com ili pratite Accor na društvenim mrežama Twitter, Facebook, LinkedIn i Instagram.

Izvor: TOP ONE

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti