MUP Srbije ulaže u Sektor za vanredne situacije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je juče da će tokom ove godine Sektor za vanredne situacije dobiti najveći broj novih vatrogasnih vozila u poslednjih deset godina, što će doprineti još efikasnijem radu vatrogasaca-spasilaca.

Foto: Vlada Republike Srbije

Stefanović je u Pančevu, gde je prisustvovao primopredaji 93 vozila koja je MUP nabavio za potrebe vatrogasno-spasilačkih jedinica u Srbiji, izrazio očekivanje da će, pored 47 vatrogasno-spasilačkih kamiona koji su do sada isporučeni, tokom ove godine stići još 17, a nakon toga, početkom naredne godine, i devet novih kamiona.

Prema njegovim rečima, ovo će biti godina u kojoj će se najintenzivnije investirati u Sektor za vanredne situacije.

Među vozilima koja su juče raspoređena u vatrogasno-spasilačke jedinice širom Srbije nalaze se prevashodno terenska i putnička vozila, ali i dve auto-cisterne od 3.000 litara, koje će biti korišćene za gašenje požara i prilaz nepristupačnim terenima gde je građanima potrebna pomoć, objasnio je potpredsednik Vlade.

On je istakao da je ponosan na rezultate rada pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, koji su od početka godine spasili 1.000 ljudi i imali 21.574 intervencije.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti