Mostar – u smeću na divljim deponijama traže dokaze o počiniocima

Foto-ilustracija: Pixabay

Pored borbe s velikim vetrenjačama i borba s “malim vetrenjačama“ na Bunskim kanalima traje godinama jer neodgovorne osobe redovno izbacuju otpad na kanale.

Stoga su komunalni redari Grada Mostara posetili sve nelegalne deponije na Bunskim kanalima i uzeli dokaze, rekao je za Bljesak.info Oliver Arapović, predsednik udruženja Majski cvijet koja se bori za opstanak spomenika prirode na kojem je planirana izgradnja dve mini-hidroelektrane.

“Uvek se baca na isto mesto isti sadržaj smeća. Pozvao sam komunalne redare, jer ne može konstantno nekoliko jednih te istih vandala dolaziti i bacati smeće iz nekih njihovih razloga. Imena i prezimena nekih ljudi koji to rade i koji su učestali imaju tu. Dosadio nam je taj bezobrazluk pa rasparamo kese i tražimo adresu. Naiđemo uglavnom na neke papire, nalaze ili neke račune“, kazao je Arapović.

Dodaje da su tražili od nadležnih da se preduzmu sve zakonske mere i pokrenu kaznene odgovornosti protiv počinitelja.  Nažalost, dodao je, jedan od počinitelja je i tržni centar koji kosti baca u prirodu, a koji bi zakonski morao da pod strogom kontrolom u komori skladišti otpad i, kad se nakupi dovoljan kontingent, odveze ga na predviđeno odlagalište.

“Ali oni samo bace gde im je lakše“, kaže Arapović dodajući da će pratiti situaciju i proveravati hoće li inspekcija podneti neke prijave.

Izvor: Bljesak.info

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti