Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine najavilo sajam „Ekofair 2014“

najava sajma eko fair

Beogradski sajam organizovao je 8. oktobra 2014. godine konferenciju za štampu povodom predstojećeg sajma „Ekofair 2014“. Ovaj međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa održava se jedanaesti put po redu i to od 13. do 16. oktobra ove godine.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa mr Stana Božović izjavila je da je osnovni cilj ovog sajma da upozna privredu i građane sa inovacijama i standardima u oblasti zaštite životne sredine. Ona je podsetila da Republika Srbija ima obavezu da do 2018. godine uskladi zakonodavstvo iz oblasti zaštite životne sredine sa evropskim zakonodavstvom.

Gospođa Božović pozvala je sve posetioce sajma „Ekofair“ da učestvuju u radionicama koje će organizovati Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, i najavila da će neke od tema ovih radionica biti klimatske promene, biodiverzitet, reciklaža, obnovljivi izvori energije.

Pokrovitelji sajma su Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine i Republika Srbija. Na njemu će učestvovati inostrane kompanije iz Nemačke, Austrije, Italije, Rumunije, Slovačke, Bugarske itd. dok će Češka imati svoj nacionalni štand sa preko 20 izlagača.

Sandra Jovićević

foto: eko.minpolj.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti