Ministar Trivan o aktuelnim ekološkim pitanjima sa predstavnicima lokalnih samouprava

Foto: ekologija.gov.rs

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan održao je odvojene sastanke sa predstavnicima opština Aleksandrovac, Priboj i Gornji Milanovac, na kojima su u otvorenoj i radnoj atmosferi razmatrana najznačajnija aktuelna pitanja zaštite životne sredine u ovim lokalnim zajednicama.

O najvećim ekološkim problemima ovih opština, sa ministrom Trivanom razgovarale su delegacije opštinskih rukovodstava koje su predvodili Jugoslav Stajkovac, predsednik opštine Aleksandrovac, Lazar Rvović, predsednik Opštine Priboj i Lazar Nikolić, predsednik Skupštine opštine Gornji Milanovac.

Posebno su izdvojena pitanja prerade čvrstog otpada i izgradnje postrojenja za preradu otpadnih voda na teritoriji ovih opština.

Lokalne samouprave nemaju sredstava za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju prečistača otpadnih voda, jer su to troškovi koji prevazilaze ukupne opštinske budžete, i tu im je neophodna snažna podrška države, istakao je ovim povodom ministar Trivan. Ministarstvo zaštite životne sredine će pomoći lokalnim samoupravama u ovim pitanjima, ali i u uspostavljanju komunikacije sa drugim republičkim organima u rešavanju problema koji nisu u nadležnosti Ministarstva, ali se tiču zaštite životne sredine, dodao je Trivan. Ukazujući na značaj rešavanja ekoloških problema u lokalnim sredinama, posebno je naglasio da od upornosti i agilnosti opština će zavisiti brzina realizacije projekata.

izvor: ekologija.gov.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti