Mesečna kontrola komunalnog reda u somborskim selima

Foto: Wikipedia/Marcin Szala

Odeljenje inspekcije i komunalne policije Gradske uprave grada Sombora nastavlja redovne mesečne kontrole komunalnog reda u somborskim selima.

Komunalni policajci, tokom oktobra, naročito će obratiti pažnju na odlaganje očišćenog lišća, trave, granja i ostalog otpada koji se pojavljuje dolaskom jeseni, a koji su građani dužni da očiste i uklone i sa dela javne površine ispred dvorišnih ograda.

Lišće, trava i drugi otpad ne smeju se spaljivati već ih je potrebno odložiti u kante i džakove za smeće koje će, prema rasporedu odvoza smeća, preuzeti JKP „Čistoća“.

S obzirom da je u toku kampanja jesenjih poljoprivrednih radova, komunalni policajci apeluju na poljoprivrednike da poljoprivrednu mehanizaciju ne ostavljaju na javnim površinama.

Odeljenje inspekcije i komunalne policije komunalno-inspekcijski nadzor, tokom oktobra, vršiće prema sledećem rasporedu: 3. oktobar – Stapar i Doroslovo, 4. oktobar – Čonoplja i Riđica, 10. oktobar – Kljajićevo i Telečka, 11. oktobar – Stanišić, 17. oktobar – Svetozar Miletić i Aleksa Šantić, 18. oktobar – Gakovo i Rastina, 24. oktobar – Bački Monoštor, 25. oktobar – Bački Breg i Kolut, 31. oktobar – Bezdan.

U Odeljenju inspekcije i komunalne policije ističu da građani kontakt sa inspekcijom i komunalnim policajcima mogu ostvariti i mimo redovnih poseta selima posredstvom mesne zajednice, ili lično putem telefona broj: 025/468-241, putem elektronske pošte na e-mail: komunalnapolicija@sombor.rs, kao i pisanim putem redovnom poštom na adresu: Odeljenje inspekcije i komunalne policije, Trg cara Uroša 1, 25000 Sombor.

Milisav Pajević

 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti