Međunarodni sajam i konferencije o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije 11. i 12. juna u Beogradu

RENEXPO sajam i konferencija

Međunarodni Sajam o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije (RENEXPO®Western Balkans) i međunarodne konferencije o biomasi i “zelenoj” energiji održaće se 11. i 12. juna u Beogradu, u Sava centru.

Organizator “REECO SRB d.o.o.” je najavio konferencije koje će se, između ostalog, fokusirati na industriju biomase, tehnologije skladištenja biomase, finansiranje projekata i regulative za iskorišćenje biomase u energetske svrhe. Osim toga, organizator najavljuje događaj kao priliku da se predstavi pravni okvir za oblast OIE, kao i konkretni primeri iskorišćenja biomase i mogućnosti investiranja u taj “zeleni” energetski izvor u Srbiji.
Sajam i konferencija namenjene su investitorima, kompanijama, operatorima daljinskog grejanja, proizvođačima opreme, komercijalnim preduzećima, predstavnicima drvne industrije, i svima onima koji su zainteresovani za alternativne izvore energije.

Međunarodni sajam o OIE i EE “Renexpo” Zapadnog Balkana je važna platforma za razmenu stručnih znanja i iskustva koja povezuje partnere na projektu i one koji donose odluke o investiranju ili regulativama, odnosno povezuje domaće i međunarodne stručnjake iz cele Evrope, i da Beograd učini regionalnim centrom za promociju obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti u izgradnji i rekonstrukciji objekata.

Najavljene su izlagačke i konferencijske teme: biomasa, biogoriva, solarna energija, PV, hidroenergija, energetska efikasnost, energija vetra, a neki od učesnika su: Gesellschaft fur internationale Zusammenarbeit GIZ GmbH, Teknoxgroup Srbija, SME Wind, Global Hydro Energy, Xella Srbija, JP Srbijašume, JP Gradsko stambeno, Inženjerska komora Srbije, Serbio – Nacionalna asocijacija za biomasu, i drugi.

Teknoxgroup Srbija i gospodin Predrag Stojanović predstaviće mašine za pripremu biomase i Caterpillar kongenerativne module, u okviru Konferencije o biomasi/biogasu, kada će i JP Srbijašume i gospodin Aleksandar Vasiljević predstaviti Foropa projekat, a gospođa Tanja Stojanović ispred Ministarstva rudarstva i energetike Zakonski i insitucionalni okviri za obnovljive izvore energije u Srbiji. Energetski portal će obaveštavati svoje čitaoce o svim zakazanim konferencijama.

Organizator “REECO SRB d.o.o.” je deo “REECO grupe” sa sedištem u Nemačkoj i kancelarijama u Austriji, Rumuniji, Poljskoj i Srbiji.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti