Odabrani najbolji eseji na temu „Kako ćemo se kretati u budućnosti?“

Plakat_nagrade_kako_cemo_se_kretati_u_buducnostiFrancusko-srpska privredna komora, uz podršku svojih članova, organizovala je četvrti konkurs „Studentska nagrada“, s ciljem promovisanja održivog razvoja u institucijama visokog obrazovanja.

Tema ove godine bila je „Kako ćemo se kretati u budućnosti?“. Najbolju ocenu eseja dobila je Ivana Ziramov, student Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Pravo na učešće u konkursu imali su svi univerziteti u Srbiji, a primljeno je preko 50 studentskih radova iz cele Srbije.

Zbog velikog broja zanimljivih i kvalitetnih radova, stručni žiri je odlučio da u finale uđe čak 5 studenata koji su imali kvaltetna sistemska rešenja o održivom modelu transporta u budućnosti.

Finalisti su pred stručnim žirijem i prisutnima odgovarali na pitanja kako povećati energetsku efikasnost u domenu transporta i kako uticati na smanjenje emisije CO2, kao i potrošnje goriva. Od njih petoro odabrano je troje koji su nagrađeni ukupnim iznosom od 3 hiljade evra.

Prvu nagradu sponzorisao je „Schneider Electric“, a dobitnik je studentkinja Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu gospođica Ivana Ziramov. Drugu nagradu sponzorisala je “Credi Agricole” banka, a dobitnik je Dragiša Gligorijević, student Saobraćajnog fakulteta u Beogradu. Treću nagradu sponzorisao je “Egis”, a dobitnik je student istog fakulteta Marko Vujošević.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti