Loš kvalitet vozila najveći problem u javnom prevozu

Foto: Centar za lokalnu samoupravu

Centar za lokalnu samoupravu (CLS) je od 5. do 11. jula sproveo anketu putem sajta organizacije u kojoj je učestvovalo 2.358 Beograđana. Građani su kao najveći problem u javnom prevozu u prestonici naveli loš kvalitet vozila (25,9 odsto glasova), zatim slede nedostatak klimatizacije (22,6 odsto), nedovoljan broj linija i polazaka (20,3 odsto) i kašnjenja/kršenja voznog reda (16,2 odsto).

„Veliki odziv Beograđana u ovoj anketi potvrđuje nalaz našeg prethodnog istraživanja da javni prevoz spada među prva dva uzroka nezadovoljstva u prestonici“, izjavio je direktor CLS-a Nikola Jovanović.

„Ne čudi što je na vrhu liste nezadovoljstvo kvalitetom vozila, jer već skoro dve godine ukazujemo ne samo na loše održavanje voznog parka, već i na neodgovarajuće nabavke novih autobusa, kakvi se ne voze gotovo nigde u Evropi“, zaključio je Jovanović.

CLS je dostavio celovit grafički prikaz rezultata ankete, a u narednim danima će detaljnije govoriti o njemu, kao i o neophodnim koracima da se stanje popravi.

Izvor: Centar za lokalnu samoupravu

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti