Lansiranje solarnog kalkulatora – Izračunajte potrebni kapacitet sopstvene solarne elektrane

Foto: Eaton

Izračunajte potrebni kapacitet svoje solarne elektrane i uštedu svoje električne energije – Lansiranje solarnog kalkulatora biće predstavljeno na SEE ENERGY konferenciji, a sve o tome će reći Milena Milosavljević, konsultant energetike.

S obzirom na trenutnu energetsku krizu, ekonomsku krizu i klimatske promene, problem pouzdanog, nezavisnog energetskog snabdevanja postaje sve veći. Investicija u solarne sisteme, predstavlja možda i jedan od najboljih načina da korisnici dugoročno utiču na rešavanje ovakvog problema. Ipak korisnici ne mogu tako lako da dobiju sve potrebne informacije kako da dođu do realizacije. I tema i procedure su i dalje prilično nove za srpsko tržište tako da je potreba sve veća da se korisnici na adekvatan način obaveste o svemu što je potrebno da znaju da dođu do svog prvog solarnog sistema.

Solarni Kalkulator predstavlja takvo mesto na kome korisnici mogu da proračunaju potrebni kapacitet solarnog sistema za sopstvene potrebe, da saznaju kolike su moguće ustede, kolika bi bila vrednost potrebne investicije i isplativost. Solarni kalkulator nudi i pregled izvođača radova koji mogu poslati ponudu za izgradnju takvog sistema, pregled ponuda banaka koje finanisraju ove sisteme, ali i da saznaju sve procedure za priključenje različitih tipova korisnika koji mogu dobiti status kupca – proizvođaca. Platforma pokriva sve tipove korisnika definisane uredbom kupca – proizvođača: Domaćinstva, Stambene zajednice i Ostale (kao sto su pravna lica).

Za više informacija o konferenciji SEE ENERGY pogledajte ovde.

Izvor: SERBIO

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti