Lajkovac dobija postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda

Foto-ilustracija: Pixabay

U opštini Lajkovac počela je izgradnja kanalizacione mreže u dužini od 30,1 kilomatra i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

Početku radova u naselju Rubribreza prisustvovali su Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Andrija Živković, predsednikom opštine Lajkovac i Džang Sjaojuen, direktor kompanije CRBC.

Ministar je poručio da Vlada ima obavezu da razvija industriju i ekonomiju kako bi ostavili čistu Srbiju budućim naraštajima, kao i da se u Lajkovcu investira 15 miliona evra u ekološke projekte i ekološku infrastrukturu, dodavši da će postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda omogućiti da čista voda odlazi u naše reke.

“Naš cilj je da u narednih pet godina 80 odsto Srbije bude pokriveno kvalitetnom kanalizacionom infrastrukturom i postrojenjima za prečišćavanje otpadnih voda”, naveo je Momirović, piše u saopštenju.

Živković je rekao da na teritoriji te opštine počinje realizacija projekta „Čista Srbija“ koji obuhvata pre svega uređenje komunalne infrastrutkrure.

On je naveo da će se u okviru pomenutog projekta izgraditi 30.193 metra kanalizacione mreže i dva postrojenja za preradu otpadnih voda u Lajkovacu i Bogovađi.

Investiciju u novu kanalizacionu mrežu finansira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a ukupna vrednost projekta u Lazarevcu je 15,5 miliona evra.

Izvođač radova je renomirana kineska kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC).

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti