Kragujevac obezbedio nove lokacije za parkiranje bicikala

Foto: Grad Kragujevac

JKP „Šumadija“ postavilo je ramove za parkiranje bicikala na pet novih lokacija u gradu: u centru kod Krsta, ispred zgrade BIC-a, na ulazu u Veliki park, na ulazu u Kreativni park i kod hotela „Zelengora“.

Na ovaj način kapaciteti za parkiranje bicikala u gradu prošireni su sa nekadašnjih 15 na još 45 mesta.

Tri lokacije za parkiranje koje su bile postavljene ranije nalaze se ispred ulaza na Zatvoreni bazen, kod zgrade Ureda i u Velikom parku preko puta kasarne.

„S obzirom na to da su biciklisti sve zastupljeniji učesnici u saobraćaju na ulicama Kragujevca, izlazeći u susret njihovim potrebama za parkiranjem, JKP „Šumadija“ je danas proširila svoje kapacitete za parkiranje i bezbedno odlaganje bicikala. Pored postojeće tri lokacije, postavili smo ramove za odlaganje i parkiranje bicikala na još pet lokacija u gradu. Na ovaj način podstičemo građane da koriste bicikle kao alternativnu mogućnost prevoza, prvenstveno zato što je to zdravo, ekološki svesno, smanjuje saobraćajne gužve i sprečava mogućnost širenja virusa“, kaže Anreja Ilić, direktor sektora usluga u JKP „Šumadija“ koji je juče, 4. avgusta, prisustvovao postavljanju rama za parkiranje bicikala na lokaciji kod Krsta.

Izvor: Grad Kragujevac

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti